LOGIČAN POTEZ

Evo zašto je Joško Gvardiol lijepio trakom svoje kopačke i u njima uništio Brazilce

Ipak se ne radi o nekom ritualu, sve je dobro pojasnio hrvatski stručnjak za kopačke.

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se za veliku utakmicu protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu.

Dvoboj Argentine i Hrvatske igra se u utorak od 20 sati po hrvatskom vremenu.

Vatreni su u četvrtfinalu srušili veliki Brazil nakon penala, a još jednu odličnu utakmicu odigrao je Joško Gvardiol, prema mnogima najbolji stoper današnjice.

Ono što Gvardiol radi sa samo 20 godina svijet dugo nije vidio, u pet nastupa u Katru nitko mu ništa nije mogao, a nakon utakmice uhvaćen je zanimljiv detalj. Naime, Gvardiol je svoje Adidas kopačke oblijepio trakom.

Svima je bilo čudno zbog čega je to napravio, no na internetu se pojavilo i objašnjenje od dobro upućenog stručnjaka za kopačke, Hrvata Marina Gulina, kojeg na TikToku prati skoro 100 tisuća ljudi, a na Instagramu više od 300 tisuća.

Naime, ne radi se o nekom ritualu, već o tome što su se vjerojatno Gvardiolu kopačke previše raširile jer ih je dobro razgazio, a kako njegov model nema vezice, odlučio ih je pritegnuti pomoću trake.

Nogometaši jako paze na kopačke i ne dijele ih na sve strane kao dresove, ne iz razloga jer su škrti, već nakon što dobro razgaze jedan model, onda dugo vremena igraju u njemu. Ipak je udobnost tu najbitnija, a ne izgled.