ELF BI MOGAO KUĆI

Ako ste mislili da je naša skupina komplicirana, pogledajte skupinu E s kojom se križamo

Skupina E Svjetskog prvenstva u Katru postala je još zanimljivija remijem Španjolske i Njemačke.

Skupina E Svjetskog nogometnog prvenstva postala je još kompliciranija nakon remija Španjolske i Njemačke 1:1. Španjolci su poveli golom Morate u 62. minuti susreta, a Nijemci su se vratili u 83. minuti golo, Fullkruga.

Hrvatska se križa sa skupinom E u osmini finala, ako budemo drugi u skupini trebali bi igrati 5. prosinca u 16 sati, a ako završimo prvi u skupini 6. prosinca u 16 sati.

Trenutno je na vrhu ljestvice grupe E Španjolska s četiri boda i gol razlikom +7, Japan drugi s tri boda i gol razlikom 0, Kostarika treća s tri boda i gol razlikom -6, dok je Njemačka posljednja s jednim bodom i gol razlikom -1.

U posljednjem kolu sastaju se Japan i Španjolska te Njemačka i Kostarika. Vatrenima je u cilju, naravno ako se plasiramo dalje, izbjeći Španjolsku, a po mogućnosti i Njemačku.

Njemačka pobjedom protiv Kostarike odlazi na četiri boda, a uz pobjedu Španjolske, Japan i Kostarika ispadaju. Njemačka mora slaviti ako se misli plasirati dalje, ali ne ovisi sama o sebi, ako Japan nekim slučajem remizira sa Španjolskom, Njemačka mora slaviti najmanje s dva razlike protiv Kostarike.

Naravno, sve u slučaju pobjede protiv Kostarike, ako Latinoamerikanci zapapre Elfu mogli bi se drugi put zaredom oprostiti od natjecanja u grupnoj fazi.

Nisu niti Španjolci sigurni, eventualnim porazom ili pak remijem otvaraju se raznorazne kombinacije, a moguće čak da na kraju iz grupe E, uz naravno lude rezultate, prođu Kostarika i Japan.