PIKSI MORAO POPITI TABLETU

Srpski mediji: ''Sramotno suđenje, Brazil je mašina, prejaki su, spustili su Orlove na zemlju…''

Brazil je slavio 2:0 protiv Srbije u posljednjoj utakmici prvog kola grupe G Svjetskog prvenstva u Katru.

Brazil je slavio 2:0 protiv Srbije u posljednjoj utakmici prvog kola grupe G Svjetskog prvenstva u Katru. Srbi su došli u Katar na valu dobrih predstava iz Lige nacija, vjerovali su da mogu ugroziti Brazilce i krenuti s tri boda u prvenstvo.

Malo toga je Srbija pružila, gotovo u 100. minuta nisu ozbiljnije prišli goli Alissona, dok su najave bile da će dvojac Mitrović i Vlahović biti strah i trepet u Katru. Brazil je uputio nevjerojatna 22 udarca prema vratima Milinkovića-Savića.

Orlovi su se donekle držali u prvom poluvremenu, kompaktno su stajali i uspješno odolijevali napadima Brazilaca, ali u drugom poluvremenu su dopustili Selecau čak 17 udaraca prema svojim vratima.

Milinković-Savić je bio na streljani i po njegovu sreću samo je dvaput vadio loptu iz svoje mreže.

''Pucala je Srbija pod pritiskom, bilo je sve teže, a onda se bunker razbio u 62. minuti. Nije se moglo izdržati, samo se čekao trenutak da Srbija primi gol'', piše Telegraf.

Srpski mediji su nakon utakmice svjesni o kakvoj se reprezentaciji radi, ipak nije Brazil bez razloga prvorangirana reprezentacija svijeta.

''Presudila je kvaliteta rivala. Da budemo potpuno pošteni. Bolja ekipa je slavila. Srbija je pružila maksimum. Ne može se zamjeriti izabranicima Dragana Stojkovića na fantastičnoj borbenosti, ali za nešto više očito nismo bili spremni'', piše Kurir.

Zanimljivo, srpski mediji su izvukli detalj koji nam je svima promakao. Naime, smatraju da je sudac od početka pustio agresivnu igru Brazila.

''Početak meča obilježilo je sramotno suđenje iranskog suca! Nevjerojatno koliko je podlegao pritisku tome što sudi Brazilcima. Jedan više nego lagan prekršaj Pavlovića nad Neymarom sankcionirao je žutim kartonom!? I to već poslije sedam minuta... A, onda Paquetin brutalan start nad nogometašem Srbije nije kaznio kartonom'', poentirali su novinari Kurira.

Piksi: ''U drugom poluvremenu smo bili katastrofalni''

Izbornik Srbije Dragan Stojković ne zna zašto su njegovi izabranici pali u drugom poluvremenu.

"Mislim da je bilo ključno što smo u drugom djelu utakmice fizički bili, da ne kažem katastrofalni. Iznenađujuće za mene, potpuno smo pali. Oni su to znali da iskoriste. Prvi dio smo odigrali sasvim solidno, korektno sa naše strane'', rekao je Piksi pa nastavio:

''Nadam se da ću za Kamerun računati na Kostića, a što će biti tko zna. Jedino tu ostaje žal što nismo kompletni, mogli bi bolje odigrati protiv Brazila", zaključio je Stojković.