ZALEĐE MARTINEZA?

VAR poništio čisti pogodak Argentine? Procurile nove fotografije sporne situacije

Argentina je izgubila od Saudijske Arabije s 2:1 u 1. kolu Svjetskog prvenstva.

Nogometaši Saudijske Arabije priredili su veliko iznenađenje na Svjetskom prvenstvu. U razmaku od samo pet minuta zabili su dva pogotka i preokrenuli Argentinu (2:1) za velika tri boda.

To je opasno poljuljalo ambicije Gaučosa koji su imali velika očekivanja od ovog turnira, a između ostalog ovo je i posljednja šansa za Lionela Messija da nešto napravi u reprezentativnom dresu.

U skladu s tim najavama, argentinski su nogometaši krenuli silovito u susret. Dominaciju u prvom poluvremenu okrunili su pogotkom Messija s bijele točke u 10. minuti, a mogli su zabiti još koji pogodak.

Najbliži tome bio je Lautaro Martinez, koji je efektno pospremio loptu u mrežu prebacivši golmana, ali pogodak u 29. minuti susreta poništen je zbog. čini se,  neopravdanog zaleđa.

Nakon utakmice na društvenim su se mrežama pojavile fotografije, ali i snimke koje pokazuju da je VAR soba krivo "povukla crtu" i tako poništila čisti pogodak Argentine.

U uglu fotografije tako se može vidjeti defanzivca Al Shahranija čija je noga bliže golmanu od argentinskog napadača., zbog čega ovaj pogodak nije trebao biti poništen.