MARATONSKA UTAKMICA

Amerikanci pokazali kvalitetu u prvom poluvremenu, ali Bale i društvo uspjeli doći do vrijednog boda

SAD i Wales remizirali su 1:1 u prvom kolu grupe B Svjetskog prvenstva u Katru.

Nogometaši SAD-a i Walesa odigrali su 1:1 (1:0) u dvoboju prvog kola skupine B na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Katar.

 Amerikanci su potpuno dominirali tijekom prvog poluvremena te su bolju igru okrunili pogotkom u 36. minuti. Pulišić je asistirao, a golom je lijepu i brzu akciju završio Timothy Weah.

U nastavku su se uloge na travnjaku posve promijenile. Wales je pritiskao i napadao te tražio izjednačenje, dok su Amerikanci čekali svoju šansu iz kontranapada. Sredinom drugog dijela odlične dvije šanse za Wales su propustili Davies i Moore.

Do izjednačenja Wales je ipak došao u 82. minuti. Zimmerman je napravio prekršaj na Baleu u svom šesnaestercu, a sam je Gareth Bale pogodio s bijele točke za konačnih 1:1.

Bio je ovo prvi neodlučeni rezultat na ovom prvenstvu. Velšanima je ovo bila prva utakmica na svjetskim prvenstvima nakon 1958. godine. Te godine su, inače, po prvi i do Katra jedini put nastupali na svjetskoj nogometnoj sceni.

U ovoj skupini B, ranije tijekom ponedjeljka, Engleska je pobijedila Iran 6:2. U drugom kolu će, 25. studenoga, igrati Wales i Iran (11 sati) te Engleska i SAD (20 sati).