IGRALI KOVAČIĆ I PERIŠIĆ

Manchester City izbacio Chelsea, iz Liga kupa ispali i Arsenal i Tottenham

Manchester City je osam puta osvajao Liga kup, od toga šest puta od sezone 2013./14. do danas, dok je Chelsea šest puta bio pobjednik.

U 3. kolu engleskog Liga kupa nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Chelsea na svom Etihadu s 2:0.

Uvjerljivo najkvalitetnija utakmica ove faze natjecanja odlučena je u drugom poluvremenu kada je City postigao oba pogotka. Prvo je Mahrez u 53. minuti pogodio iz slobodnog udarca, s vrha šesnaesterca, dok je pet minuta kasnije njegov udarac odbio vratar Chelseaja Mendy, ali samo na nogu Alvarezu koji je postavio konačnih 2:0.

Chelsea uopće nije bi inferioran, čak štoviše, gosti iz Londona su imali brojne prilike tijekom utakmice, ali fantastično je branio rezervni vratar Cityja, Nijemac Stefan Ortega. Obje su momčadi, a pogotovo City, igrale u kombiniranim sastavima pa tako za domaćina u igru nisu ulazili De Bruyne, Haaland, Stones, Foden i Ederson.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić odigrao je cijelu utakmicu za Chelsea.

Manchester City je osam puta osvajao Liga kup, od toga šest puta od sezone 2013./14. do danas, dok je Chelsea šest puta bio pobjednik.

Branitelj naslova Liverpool je jedva prošao dalje. Na svom Anfieldu je odigrao 0-0 protiv Derby Countyja, ali je slavio nakon jedanaesteraca 3:2 Liverpool je gotovo kompletno ovaj susret odigrao u rezervnom sastavu.