BARCIN RAZMETNI SIN

Madridski neprijatelj broj 1: Što stoji iza šokantne odluke Realova najvećeg kritizera?

Gerard Pique odlučio je održati riječ koju je dao Xaviju i reći zbogom Barci i nogometu…

Grom iz vedra neba. Gerard Pique šokirao je španjolsku javnost objavom da će u subotu protiv Almerije odigrati posljednju utakmicu na Camp Nouu.

Štoviše, Pique je najavio odlazak u mirovinu. Dakle, neće nastaviti karijeru u nekom drugom klubu, na nekoj egzotičnoj destinaciji, možda u SAD-u, Kini ili Bliskom istoku. Barem se tako može zaključiti iz njegove emotivne objave na društvenim mrežama.

Što stoji iza šokantne odluke Gerarda Piquea?

Što je Pique nagnalo na ovu ipak iznenađujuću odluku? Pique ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. i još do prije nekoliko dana spekuliralo se da ne namjerava pristati na novo smanjivanje plaće ili odlazak s Camp Noua.

Čini se da su na njega utjecale žestoke kritike nakon očajne utakmice s Interom i Barcelonin fijasko u Ligi prvaka.

Pique se u najnezgodniji trenutak vratio u prvu momčad, baš u odlučujućoj utakmici s Interom. Dotad je uglavnom sjedio na klupi i samo zbog ozljeda konkurenata na stoperskim pozicijama vratio se u prvu momčad.

Njegov bivši suigrač i trenutačni trener Xavi Hernandez jasno mu je dao do znanja da nije u prvom planu kada je odlučio dovesti Christensena i posebice Koundea, a već prije toga je forsirao mlade talente Erica Garciju i Arajua.

Poslovni i privatni problemi

Pique je postao peti stoper u momčadi i to mu se očito nije svidjelo. Osim toga, Piquea su opteretili i neki poslovni te privatni problemi, koji su ga sputavali da se koncentrira na nogomet.

Žestoko je kritiziran i optuživan za sukob interesa zbog poslovnog odnosa sa Španjolskim nogometnim savezom preko njegove tvrtke Kosmos, a kod organizacije španjolskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji.

S druge strane, upao je i u privatne probleme nakon raskida veze sa Shakirom. Ta je sapunica tjednima zabavljala španjolsku i europsku javnost, a na posljetku se pretvorila u pravnu bitku oko podijele imovine. Tu je sigurno izgubio puno energije i živaca.

Ne treba zaboraviti da Pique ima dvoje male djece sa Shakirom, a raskid odnosa u takvoj situaciji nikada nije lagan.

Zvižduci mu teško pali

Kap na već prepunu čašu žući bili su zvižduci s kojima je bio ispraćen s Camp Noua nakon očajne igre protiv Intera i pogrešaka koje je napravio, a zbog kojih je bio ismijavan na društvenim mrežama.

Svemu su se nakalemile ozljede. Prošle sezone imao je dosta problema. Godine raubanja čine svoje i Pique više nije u sjajnoj fizičkoj formi.