Soldić uoči debija u One Championshipu

"Suparnik je iz Khabibovog tima, trenira s Makhachevom"

Roberto Soldić ugovorio borbu s Muradom Ramazanovim na debiju u ONE-u. Komentar svoje prve borbe u novoj organizaciji dao je Dnevniku Nove TV.

Najbolji hrvatski borac slobodnim načinom Roberto Soldić priznaje da ga je iznenadila odluka organizatora da ga ne guraju u borbu za naslova, već da su ga spojili s odličnim Rusom Muradom Ramazanovim.

"Nisam baš očekivao da će sad ovo stić jer je bio drugačiji plan. Rekli su da će prvo bit srednji protivnik, a ovo je sad specijalno. Iako nije šampion on je najbolji tamo", rekao je Roberto Soldić za Dnevnik Nove TV.

Ima 3:0 u One Championshipu

Ramazanov u svojoj profesionalnoj karijeri nema nijedan poraz. Dapače, ima niz od čak 11 pobjeda. Od toga, ima tri pobjede u tri borbe u One Championshipu

"Amaterski ima također oko šest, sedam borbi tako da sveokupno je 16/17-0."

"Uvijek su me gurali u vatru. Uvijek su mi davali najjače protivnike i onda su svi govorili kako je meni lako. Ti si uspio, ti si ovako, onako, ali uvijek sam najjače protivnike dobivao kao što je jedan Murad Ramazanov."

"Čeka me jako težak meč. Dobar grappler, dobar hrvač, stand up mu je također dobar, ali mislim da sam ja puno, puno brži od njega."

Soldić također u sjajnom nizu

I ne samo to već je Soldić također u respektabilnoj pobjedničkoj seriji od sedam uzastopnih slavlja u KSW-u i čak dvije titule u poljskoj promociji.

"Šta mogu reći? Idemo dalje, idemo pobijediti i to je to."

"Zdrav sam, nemam ozljeda, spreman sam za to, 100 posto sam spreman, ja vjerujem u sebe. Samo što se kaže ono, daj Bože zdravlja da bude i ne bojim se nikoga."

Khabibov borac

A ne boji se ni slavnog borca, legendarne zvijezde UFC-a s kojim Ramazanov trenira.

"U Khabibovom je timu. tamo je u Dagestanu, treneria sad s Islamom Makhachevom i s tim nekim Dagestancima, Rusima. Jako, jako dobar protivnik."

"Ja volim teške mečeve, to mi daje motivaciju da radim, da još više se podignem gore. Ja sam ispred njega na fight matrixu. Ja sam 16., 17., on je čak možda 60, 70."

Kada jedan borac ovako očito respektira svog protivnika, a pri tome ima golemu individualnu kvalitetu, onda nova pobjeda - ne bi trebala dolaziti u pitanje.