MAĐARSKA TUGUJE

Italija stiže Hrvatskoj i Nizozemskoj na Final Four Lige nacija: Azzurri slavili u odlučujućoj utakmici!

U izravnom obračunu za prvo mjesto Italija je u Budimpešti svladala Mađarsku i osvojila skupinu A3 Lige nacija.

U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto skupine 3 elitnog ranga Lige nacija reprezentacija Italije je kao gost s 2:0 svladala Mađarsku.

Azzurri su ovim trijumfom preskočili Mađare i izborili plasman na Final Four gdje ih čekaju Hrvatska i Nizozemska.

Tko će biti četvrta reprezentacija na završnom turniru, saznat ćemo ovog utorka nakon što se za prvo mjesto u skupini A4 "potuku" Portugal i Španjolska.

Prema neslužbenim informacijama, domaćin Final Foura bit će Nizozemska odnosno Amsterdam i Rotterdam. U tim gradovima bi se trebala igrati polufinala 14. i 15. lipnja te utakmica za treće mjesto i finale koji su na rasporedu u nedjelju 18. lipnja 2023. godine.

Talijani kaznili mađarske promašaje

U izravnom okršaju za prvu poziciju u skupini gledali smo zbilja odličnu utakmicu. Jedni i drugi krenuli su va banque, bez puno okolišanja, tražeći gol od prve minute. Izmjenjivali su se Mađari i Talijani u tim početnim naletima, međutim goloma u početnom razdoblju nije bilo.

I onda, kad je tempo već počeo malo padati, dogodila se katastrofalna pogreška mađarske obrane prilikom iznošenja lopte odnosno izgradnje jednog napada. Predali su posjed Talijanima, Wilfried Gnonto nije uspio svladati Petera Gulacsija, ali natrčao je Giacomo Raspadori, zaobišao obojicu i hladnokrvno pogodio mrežu za 0:1.

U nastavak su Mađari ušli još žešće, odlučni da dođu do izjednačenja i rezultata koji bi im odgovarao za osvajanje prvog mjesta. Ono što su u 50. minuti uspjeli promašiti teško je opisati riječima. Bolje reći, ono što je Gianluigi Donnarumma uspio zaustaviti. Fenomenalni talijanski čuvar mreže u razmaku od nekoliko sekundi triput je obranio mađarske pokušaje i spriječio poravnanje, a nedugo potom na drugoj strani njegovi suigrači izveli su briljantnu akciju i kaznili Mađare, za 0:2 strijelac je bio Federico Dimarco.

Do kraja susreta Mađari se nisu predavali, jurišali su u potrazi za pogotkom koji bi im vratio kakvu-takvu nadu, ali svaki put kad bi i složili nekakvu suvislu akciju ili pravu prigodu, ispriječio bi se nesavladivi Donnarumma.