NIŠTA OD 23. GRAND SLAMA

Rafael Nadal senzacionalno ispao s US Opena

24-godišnji Frances Tiafoe napravio je veliko iznenađenje te je u četvrtom kolu US Opena savladao Rafaela Nadala.

Unatoč statusu velikog favorita, ne samo u ovom meču nego i za osvajanje svog petog US Open, Rafael Nadal eliminiran je s turnira prije četvrtfinala.

Bolji od njega bio je domaći tenisač, inače 26. na ATP ljestvici, Frances Tiafoe

Nadal do sada protiv istog igrača nije imao problema

Prije ovog meča ovaj dvojac susret se dva puta 2019. godine, a Nadal je slavio u oba meča, osvojivši svih pet setova bez potrebe za tie-breakom. No, ovog puta je Tiafoe došao kao zreliji igrač, spreman za iznenađenje.

Tiafoe je slavio rezultatom 6:4, 4:6, 6:4 i 6:3. Dobro je krenuo, zahvaljujući breaku je uzeo prvi set, a onda je kod 5:4 u drugom setu na svom servisu pukao i dozvolio Nadalu preokret. Očekivalo se da bi tu Nadal mogao preuzeti kontrolu, budući da je i u prva dva kola ovogodišnjeg turnira izgubio prvi set.

Ipak, ostao je Tiafoe pribran kao do tada. Uspješno je provodio svoju igru agresivnih udaraca s osnovne linije, igru na kakvu inače Nadal vrhunski odgovara, no ovog puta nije imao pravo rješenje.

Frances TiafoeFrances Tiafoe (Foto: Afp)

Tako je Tiafoe kod 3:3 u trećem setu došao do novog breaka, koji je sačuvao do kraja seta.

U četvrtom se Nadal vrati, došao do breaka i poveo 3:1, ali onda je stao. Tiafoe se vratio oduzimanjem servisa, no ne samo to. Naslagao je do kraja meča pet uzastopnih poena i došao do najveće pobjede svoje karijere. 

U četvrtfinale će Tiafoea čekati ogled s Andrejem Rubljovim.