IZNENAĐENJE U SPLITU

Srbija ispala s Europskog prvenstva od Francuza!

Vaterpolisti Srbije poraženi su u osmini finala vaterpolskog Europskog prvenstva.

Francuska je kreirala veliko iznenađenje na Europskom prvenstvu u vaterpolu koje se održava u Splitu. Francuzi su pobijedili Srbiju rezultatom 10:9 i u utorak će u četvrtfinalu igrati s Italijom.

Francuska je bila tek treća u skupini u kojoj je prvo mjesto osvojila Hrvatska. Već su remijem protiv Grka najavili kako se radi o dobroj momčadi, a sada su izbacili Srbiju koja prolazi kroz mučno razdoblje smjene generacije.

Na klupi Francuske je i Vjeko Kobešćak, proslavljeni hrvatski trener koji je ima ulogu posebnog savjetnika iako se često može vidjeti kako uz bazen objašnjava igračima što trebaju raditi poput izbornika.

Francuzi stvaraju momčad za OI u Parizu

Francuzi su zasluženo stigli do četvrtfinala, vodili su cijelu utakmicu i u zadnju četvrtinu ušli s tri pogotka prednosti. Srbi su uspjeli poravnati na 9:9, a 29 sekundi prije kraja Mehdi Mazrouki zabija gol za 10:9 Francuza.

U zadnjem napadu Srbi su imali igrača, ali je junak dvoboja, vratar Hugo Fontani s 14 obrana, zaustavio šut Dušana Mandića.

Kod Francuza je Ugo Crouisllat postigao četiri gola, dok je Srbe predvodio Mandić s tri pogotka. Srbi tako po prvi puta otkad sudjeluju ispadaju prije četvrtfinala na EP-ima, na kojima imaju čak sedam naslova prvaka.

Francuzi su u Splitu došli do najvećeg uspjeha njihova vaterpola u novije doba, namučili su i Hrvatsku u natjecanju po skupinama, a mlada generacija igrača, kao i dobar rad stručnog stožera, u kojem je trener Juga Vjekoslav Kobeščak, garancija su da će Francuzi imati ozbiljnu momčad za OI u Parizu 2024. godine.