TAKOĐER JE OBAVEZNI IZAZIVAČ

Čovjek koji namjerava preskočiti Hrgovića želi pobjedu Joshue: "To bi bilo bolje za boks"

Daniel Dubois nada se pobjedi Anthonyja Joshue nad Oleksandrom Usikom, nakon čega bi se on protiv njega borio za titule.

Jedna od onih koji će ovog vikenda s velikim zanimanjem pratiti meč između Oleksandra Usika i Anthonyja Joshue, ali i onaj između Filipa Hrgovića i Zhileija Zhanga svakako je Daniel Dubois

Ovaj 24-godišnji Britanac omjera 18-1, uz 17 pobjeda nokautom, trenutno drži titulu WBA regular prvaka svijeta, čime ima status obaveznog izazivača za najveću titule te organizacije. To bi značilo kako se s jednakim pravom može nadati napadu na svjetsku titulu kao i pobjednik meča između Hrgovića i Zhanga.

Dubois želi pobjedu sunarodnjaka

Tako je Dubois prokomentirao ono što će se dogoditi u Džedi te je otkrio kakav ishod bi volio vidjeti.

"Nadam se da će Joshua pobijediti, iako to trenutno ne mogu vizualizirati u svojoj glavi, no mogu se nadati. Nadam se da će mu donijeti pravu borbu i uvjerljivo ga savladati. Bilo bi to bolje za mene. Zapravo, za sve teškaše bilo bi bolje da Joshua pobijedi", rekao je Dynamite za iD Boxing, dodavši:

"No, Usik je sjajan boksač, posjeduje fenomenalne vještine i neću ostati iznenađen ako opet pobijedi."

Trenutno analitičari smatraju da bi pobjeda Joshue svakako donijela treću borbu, no to ne mora biti slučaj, kao što nije bio niti kad je Joshua pobijedio u revanšu protiv Andyja Ruiza.

Ono što bi svakako moglo biti zanimljivo je ta utrka za idućeg izazivača. Iako će Filip, pobijedi li Zhanga, i službeno biti izazivač IBF-a, prvak će imati tri titule, a svaku daje po jedna organizacija koja ima svog izazivača. Kod WBA je to Dubois, a kod WBO vjerojatno Joe Joyce.

Dakle, pred Hrgovićem je tek prvi korak prema osiguranju pozicije izazivača, oni preostali bit će na njegovim promotorima.