ODLIČNO OTVARANJE

Pepov City rutinski protiv West Hama: Haaland u ligaškom debiju postigao dva pogotka

Manchester City je svladao West Ham 0:2.

Nogometaši Manchester Cityja 2:0 (1:0) gostujućom pobjedom protiv West Ham Uniteda započeli su obranu naslova prvaka Engleske.

Oba gola za građane postigao je njihov novi vođa navale Erling Haaland, prvoga u 36. minuti iz kaznenog udarca kojega je sam izborio, a drugoga u 65. minuti nakon fantastičnog proigravanja De Bruynea.

Haaland se pred kraj prvog poluvremena sjurio u kazneni prostor domaćih gdje ga je "počistio" vratar Areola pa je sudac Oliver bez razmišljanja pokazao na bijelu točku, a Norvežanin je bio siguran realizator. Sredinom nastavka De Bruyne je okomitom loptom "rasparao" obranu Wrest Hama, a Haaland je manirom rasnog strijelca još jednom svladao Areolu.

Hrvatski veznjak Nikola Vlašić ostao je na klupi West Hama.

Manchester United daleko od željene forme

Ranije u nedjelju su igrači Brighton and Hove Albiona priredili senzaciju svladavši kao gosti Manchester United na Old Traffordu sa 2:1 (2:0). Gostima je veliku prednost u prvom poluvremenu s dva gola osigurao Pascal Gross, koji je pospremao loptu u mrežu iza De Gee u 30., odnosno 39. minuti. Unatoč velikom pritisku u drugom poluvremenu i ulasku Cristiana Ronalda, United je uspio tek smanjiti na 1:2 i to nakon nespretne reakcije MacAllistera koji je u 68. minuti pogodio vlasitog vratara Sancheza za autogol.

Iako je United pod novim trenerom Ten Haagom postizao dobre rezultate u pripremnom razdoblju, u prvoj službenoj utakmici je izgledao bezidejno u napadu, dok su se u obrani kao i prošle sezone događale nevjerojatne individualne pogreške koje su kažnjavane pogocima.

Istovremeno su Leicester City i Brentford podijelili bodove igrajući 2:2 (1:0).