U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA

Džanan Musa promašio dva bacanja pa čudesnom tricom s devet metara odveo BiH u drugi krug

Veliku hladnokrvnost, ali i spremnost preuzeti odgovornost pokazao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina odigrala je sinoć u popularnoj Skenderiji važnu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u košarci protiv Bugarske. Utakmici gdje im je pobjeda donosila prolazak u drugi krug.

Nju su izborili, ali u pravoj drami, gdje je glavnu ulogu odigrao Džanan Musa. On je umalo postao tragičar, nešto poput našeg Lovre Gnjidića, no to je ispravio postavši apsolutni heroj.

Nevjerojatno samopouzdanje

Naime, u posljednjem napadu Bosne i Hercegovine, pri rezultatu 73:73, Musa je izborio dva slobodna bacanja, 12 sekundi prije kraja utakmice. Već ranije je promašio tri komada pa je s velikim grčem došao na liniju i onda promašio još dva. Srećom po njega, njegova ekipa uhvatila je skok u napadu i dala još jednu priliku.

Lopta je ponovno došla do Muse, koji je odlučio iz duela krenuti na šut s udaljenosti od devet metara. Iako mu je do tog trenutka trica bila 1/7, Musa se podigao i sjajno pogodio šut za pobjedu, budući da više nije bilo vremena unutar kojeg bi Bugari nešto konkretno napravili.

Tako BiH odlazi u drugi krug s po tri pobjede i tri poraza te im nada u Svjetsko prvenstvo i dalje tinja.

Što se tiče Muse, on je utakmicu završio s 13 poena, uz ne baš najbolji postotak. No, ono kad je bilo najvažnije je odradio uz nevjerojatnu hrabrost i samopouzdanje. Vjerojatno je zbog toga Real Madrid i zagrizao za ovog 23-godišnjeg košarkaša Breogana, koji je završio sezone Španjolske lige s MVP naslovom.