ZATVORIO SE I KROV

Nadal izgubio poen i napravio neobičnu scenu u Wimbledonu: Evo što je zatražio od suparnika

Završnica subote u Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru godine, bila je sjajna, a za to su se pobrinuli australski tenisač Nick Kyrgios i Grk Stefanos Tsitsipas.

Završnica subote u Wimbledonu, trećem Grand Slam turniru godine, bila je sjajna, a za to su se pobrinuli australski tenisač Nick Kyrgios i Grk Stefanos Tsitsipas.

U tom meču trećeg kola slavio je Kyrgios 6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7) čime je osigurao ogled osmine finala protiv Amerikanca Brandona Nakashime.

Osim očekivane nervoze s obje strane, naelektriziranog odnosa između dvojice tenisača, Kyrgios i Tsitsipas su priuštili i iznimno kvalitetan meč. Ukupno gledano Australac je ipak bio bolji, a Kyrgios je u napetom tie-breaku četvrtog seta iskoristio drugu meč loptu za veliko slavlje.

Rafael Nadal je vrlo lako svladao Lorenza Sonega 6-1, 6-2, 6-4 te će u osmini finala igrati protiv Nizozemca Botica van de Zandschulpa. Sonego baš ništa nije mogao sve do 4-2 za Nadala u trećem setu. U tom trenutku je odlučeno da se zatvori krov na stadionu, a nastavak meča obilježila su dva gema u nizu Sonega, čime je Talijan došao do prvog breaka u meču i izjednačenja na 4-4.

Nakon izgubljenog servis gema Nadal je napravio neobičnu scenu. Pozvao je Sonega na mrežu te ga je, očigledno zamolio, da bude nešto tiši tijekom odigravanja poena ili proslave osvojenih poena. Kako god, Nadal je odmah došao do novog breaka i potom zaključio ovaj susret.