DONOSIMO DETALJE

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u povijesti NBA lige: Zarađivat će sumanutu plaću!

Srpski košarkaš Nikola Jokić dogovorio je rekordan govor u NBA ligi.

U novom ugovoru na pet godina Nikola Jokić bi u Denver Nuggetsima trebao inkasirati najmanje 264 milijuna dolara, objavili su američki mediji. Radi se o najvećem ugovoru u povijesti NBA lige, ali čovjek koji je dva puta u posljednje dvije godine bio MVP lige to svakako i zaslužuje.

Atheltic piše kako je srspki centar već pristao na bogatu ponudu svoje fanšize, a potpis će se dogiditi uskoro. Jokić bi mogao ukupno inkasirati čak 303 milijuna dolara, ako se ispune neki bonusi. Koliko su oni ostvarivi ne znamo.

Detalji Jokićevog novog ugovora 

Jokićev ''supermax'' ugovor aktivira se od sezone 2023/2024, a već u prvoj godini donijet će mu 46.55 milijuna dolara. Svake sljedeće godine dobivat će povišicu na ovu cifru od 8 posto.

Posljednju godinu ugovora Jokić može sam aktivirati, a ukoliko to učini čeka ga godišnja plaća od čak 63 milijuna dolara!

Postoji i ''trade kicker'' opcija za posljednju godinu. U slučaju razmjene mogao bi zaraditi još veću cifru u skladu s postocima koji se obračunavaju po godinama trajanja ugovora.

Ne zaostaju puno ni ostale zvijezde

Spomenimo i kako je ''supermax'' ugovor dobio i sjajni Devin Booker u Phoenix Sunsima. On će se četiri godine dobiti čak 224 milijuna dolara. Taj ugovor kreće od sezone 2024/2025, a možda mu se uskoro u Arizoni pridruži Kevin Durant koji je zatražio odlazak iz Brooklyn Netsa.

Karl-Anthony Towns je dobio istu cifru od iste sezone u Minnesota Timberwolvesima, a Ja Morant je dobio čak 226 milijuna za produženje ''rookie'' ugovora u Memphisu (četiri godine).