SMETA MU PRAVILO

Kontroverzni australski tenisač napao organizatore Wimbledona: "To je najveća glupost ikad"

Australski tenisač Nick Kyrgios smatra kako je igranje u pet setova na Wimbledonu nepotrebno.

Igranje parova u pet setova je najveća glupost ikad, rekao je australski tenisač Nick Kyrgios u uvodu onoga što ga čeka na turniru parova u All England Clubu.

Recimo kako se turnir parova na preostala tri Grand Slam turnira u godini igra na dva dobivena seta. Takvo je pravilo na Australian Openu, Roland Garrosu i US Openu, ali ne i na Wimbledonu gdje se i u toj konkurenciji igra na tri dobivena seta.

"To nitko ne želi i ne razumijem takvu odluku. Nitko od tenisača to ne želi igrati, nitko od gledatelja to ne želi gledati, ali tako se igra. To nema nikakvog smisla. Stvarno ne razumijem kome to odgovara“, rekao je Kyrgios, a prenosi Eurosport.

Kyrgios u Wimbledonu igra zajedno u paru sa sunarodnjakom Thanasijem Kokkinakisom s kojim je početkom godine osvojio Australian Open.

"Uzbuđen sam zbog dolaska i igranja u Wimbledonu. Osjećam se dobro i imam pozitivan predosjećaj prije pojedinačnog dijela turnira. Radujem se i parovima, a onda se sjetim kako se igra na tri dobivena seta. Užas, ne mogu ni zamisliti kako ću se osjećati u nekom meču kada bude 1-1 u setovima i onda slijede još dva, a možda i tri seta. Zamorno je to za sve“, naglasio je Australac bez dlake na jeziku.