UH, RUŽNO IZGLEDA

Užas na Roland Garrosu: Zvereva izveli u invalidskim kolicima, teško se ozlijedio

Alexander Zverev se u jednoj razmjeni krivo stao na nogu, pao je na pod i vrištao od bolova. U finale ide Nadal.

Španjolski tenisač Rafael Nadal plasirao se u finale grand slam turnira Roland Garros nakon što je Nijemac Alexander Zverev predao meč kod rezultata 7:6 (8), 6:6 za Nadala

Kod rezultat 6:5, 40:30 za Nadala na servisu Španjolca, Nijemac je u pokušaju da odigra poen krivo stao i srušio se na teren, držeči se za zglob. Zvereva su iznijeli s terena u kolicima i bio je prisiljen predati dvoboj.

Dvoboj je do ozljede bio iznimno atraktivan i dramatičan. Zverev je u prvom setu vodio s 4:2, ali je izgubio tri gema zaredom i kod 4:5 je spasio tri set lopte. Set je otišao do "tie-breaka" gdje je Nijemac poveo s 6:2, a Nadal spasio četiri set-lopte u nizu. Potom je Nadal potrošio još tri set-lopte, da bi Španjolac napokon iskoristio svoju sedmu loptu za set i poveo s 1:0.

I u drugom setu uslijedila je serija izgubljenih servisa, po četiri na svakoj strani, prije negoli je Nijemac teškom ozljedom odredio pobjednika.

Nadal se tako plasirao u svoje 14. finale Roland Garrosa, a lovit će 14. trofej, budući da Španjolac dosad nikad nije izgubio finale u Parizu.

U drugom polufinalu igraju Marin Čilić i Norvežanin Casper Ruud.