VELIKO PRIZNANJE

Čilić je pobjedom protiv Medvedeva ostvario nešto čime se mogu pohvaliti samo članovi velike četvorke

Mnogi smatraju kako je Marin Čilić odigrao jedan od najboljih mečeva svoje karijere.

Ponajbolji hrvatski tenisač u povijesti doslovno je pomeo drugog tenisača svijeta s terena Roland Garrosa. U meču osmine finala drugog Grand slama sezone, Marin Čilić savladao je Daniila Medvedeva rezultatom 6:2, 6:3 i 6:2.

Marin je tako po treći put izborio četvrtfinale turnira koji je kao junior osvojio. Nažalost, ispalo je da mu ipak leži najlošije od sva četiri Grand slama, no ove godine ima priliku i taj dojam popraviti.

Samo "Big 4" je to uspio

Osim toga, Marin je došao do 30. pobjeda na Roland Garrosu u seniorskoj karijeri, čime je svoj omjer na tom turniru doveo na 30-15. Osim toga, postao je tek peti aktivni tenisač koji je došao do 30 pobjeda na sva četiri Grand slama.

Ispred njega je naravno ono što smo nekada zvali velikom četvorkom. Naravno, Big 4 se prije par godina raspao padom Andy Murraya u formi, no u ovom kontekstu te četvorka još postoji, budući da su oni po tom postignuću jedini napravili ono što i Marin.

Sve to samo govori o tome koliko veliku karijeru ima Marin Čilić, a još uvijek ima priliku napraviti je još većom. Već sutra protiv Andreja Rubljova može izboriti svoje prvo seniorsko polufinale Roland Garrosa.

Ne zaboravimo da je US Open Marin osvojio, dok je u Australiji i na Wimbledonu dolazio do finala. Može li to napokon napraviti i na najpoznatijoj zemljanoj podlozi? Saznat ćemo već ovog tjedna.