ŠTETA

Kraj za Bornu Goju i Donnu Vekić u Roland Garrosu

Hrvatski tenisači Borna Gojo i Donna Vekić završili su svoj nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu.

Hrvatski tenisač Borna Gojo nije se uspio plasirati u 3. kolo Roland Garrosa, nakon tri sata igre u susretu 2. kola uspješniji od njega bio je srpski predstavnik Filip Krajinović sa 7-6 (5), 6-2, 5-7, 6-1.

Nakon što je prvi put u karijeri uspješno prošao kvalifikacije na nekom "grand slam" turniru te u 1. kolu ostvario i prvu pobjedu u glavnom ždrijebu nekog od četiri najveća svjetska turnira, 24-godišnji Splićanin nije uspio svladati 30-godišnjeg Somborca, koji je 168 pozicija bolje rangiran na ATP ljestvici, uoči Roland Garrosa Gojo je bio 223., a Krajinović 55. igrač svijeta.

Imao dvije prilike usmjeriti meč na svoju stranu

Gojo je dva puta imao priliku usmjeriti dvoboj u svoju korist, prvu je propustio u prvom setu kada je kod svog vodstva od 2-1 propustio tri vezane "break-lopte". Cijenu za to platio je gubitkom servisa kod rezultata 5-5 kada je napravio dvostruku servis pogrešku na "break-loptu" Krajinovića. Odmah u sljedećoj igri Gojo je vratio izgubljeni servis, ali je loše startao u "tie-break". krajinović je poveo sa 4-0 i 5-1, pa iako je Gojo uspio nadoknaditi oba mini-breaka i primaknuti se na 6-5 nije imao sreće u sljedećm poenu. Loptica se nakon njegovog udarca odbila od vrha mreže u zrak te odlučila sletjeti na njegovu stranu pa je tako prvi set pripao Krajinoviću.

U drugom setu Krajinović je oduzeo servis Goji za svoju prednost od 2-0, a zatim i još jednom za konačnih 6-2, ali niti kod zaostatka od 0-2 u setovima naš se igrač nije predavao. Prvi je stigao do prednosti u trećem setu oduzevši servis suparniku za 3-2. Nažalost, u sljedećoj je igri odmah i ispustio tu prednost, ali je Krajinović kod rezultata 5-5 napravio istu pogrešku kao i Gojo u prvom setu, napravio je dvostruku servis pogrešku na "break-loptu". Prilikom servisa za set Gojo je uspio spasiti tri "break-lopte" suparnika, prvu kratkom loptom, drugu izlaskom na mrežu, a treću odličnim servisom, da bi iskoristio svoju prvu set-loptu.

Drugu priliku za usmjeravanje meča u svoju korist Gojo je imao u prvoj igri četvrtog seta kada je imao dvije prilike za oduzimanje servisa Krajinoviću, no kada ih nije iskoristio prilikčno je "potonuo". Krajinović je s dva uzastopna "breaka" ostvario prednost od 5-0 i sigurno priveo susret kraju.

Donna VekićDonna Vekić (Foto: Afp)

Kraj za Donnu Vekić i Franka Škugora

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (100. na WTA ljestvici) oprostila se od ovogodišnjeg Roland Garrosa u drugom kolu. Sa 6-4, 6-1 bolja je od nje bila Amerikanka Amanda Anisimova, inače 27. nositeljica pariškog Grand Slam turnira.

Za Donnu Vekić ovo je bio peti meč u kratkom razdoblju budući da je u Parizu morala odraditi i tri kvalifikacijska dvoboja. Niz od četiri pobjede zaustavila je mlada, 20-godišnja Anisimova koja se nalazi na 28. mjestu WTA ljestvice.

Anisimova je meč otvorila s 2-0, ali se hrvatska tenisačica vratila na 2-2. Uslijedio je opet niz Amerikanke od dva gema te su se nakon 4-2 u prvom setu isključivo redali break gemovi.

Dobila je Anisimova u takvom ritmu prvi set 6-4, dok je u drugom Vekić uspjela rezultatski kontakt održati samo do 1-1. Tada je američka tenisačica nanizala pet gemova i na kraju se relativno lako plasirala u treće kolo.

Hrvatskitenisač Franko Škugor nije se uspio s Ukrajincem Denisom Molčanovim plasirati u 2. kolu muških parova u Roland Garrosu, uspješniji od njih bili su Francuzi Benjamin Bonzi i Arthur Rinderknech sa 6-3, 3-6, 7-6 (4).

Martić završila svoj nastup u paru

Hrvatska tenisačica Petra Martić i Amerikanka Shelby Rogers svoj su nastup u konkurenciji ženskih parova u Roland Garrosu okončale već u 1. kolu, uspješnije od njih bile su druge nositeljice Veronika Kudermetova i Elise Mertens sa 7-6 (2), 6-0.

Nakon što su izjednačeni prvi set izgubile u "tie-breaku" Martić i Rogers ostale su bez izgleda u drugoj dionici susreta u kojoj nisu uspjele osvojiti niti jedan gem.

Roland Garros, tenisačice (2. kolo):

Amanda Anisimova (SAD/27) - Donna Vekić (Hrv) 6-4, 6-1