LIGA PRVAKA

Atletico Madrid i PSG u četvrtfinalu Lige prvaka

DRAMA NA ANFIELDU
Atletico u četvrtfinalu; Liverpool je imao u produžecima sve, a onda se dogodila kobna pogreška koja je branitelja naslova gurnula u ponor

Madridski Atletico je izbacio branitelja naslova Liverpool u osmini finala Lige prvaka slavljem 3-2 (0-1, 0-1) u produžetku uzvrata na Anfieldu.

Na Anfieldu je Liverpool poveo u 43. minuti, kad je mrežu madridskog Atletica zatresao Nizozemac Georginio Wijnaldum. Do kraja osnovnog dijela utakmice nije bilo promjene rezultata pa je igran produžetak.

Roberto Firmino je u 94. minuti svladao Jana Oblaka i donio Liverpoolu prednost koja ga je vodila u četvrtfinale.

No, samo tri minute poslije Marcos Llorente je svladao domaćeg vratara Adriana i gurnuo Atletico prema četvrtfinalu. Isti je igrač u prvoj minuti sučevog dodatka prvog dijela produžetka još jednom pogodio donji lijevi kut Liverpoolovih vrata za 2-2. Konačnih 3-2 za potvrdu plasmana Atletica u četvrtfinale postavio je Alvaro Morata u prvoj minuti sučevog dodatka u drugom dijelu produžetka.

U TIŠINI PARKA PRINČEVA
PSG nastavio živjeti san o osvajanu Lige prvaka; milijunaši iz Pariza preko Borussije Dortmund u četvrtfinale

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na praznom Parku prinčeva pobijedili Borussiju Dortmund sa 2-0 i tako nadoknadili poraz 1-2 iz prve utakmice.

Utakmica se igrala bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa, nakon što je francuska vlada donijela odluku kako se do 15. travnja zabranjuju sva javna okupljanja s više od 1.000 osoba.

Francuski prvak je slavio golovima Neymara (28) i Juana Bernata (45+1).

PSG i Atletico Madrid pridružili su se talijanskoj Atalanti i njemačkom RB Leipzigu koji su plasman u četvrtfinale izborili u utorak.

Lige prvaka, a uzbuđenja neće nedostajati. Aktualni prvak Europe mora

pobijediti protiv Atletico Madrida ako želi prolaz u četvrtfinale, dok će Borussia Dortmund nastojati obraniti minimalnu prednost protiv PSG-a na praznom Parku prinčeva...

Aktualnu nogometnu  ponudu možete pronaći ovdje ---- 👉bit.ly/2NguspQ

 
Liverpool - Atletico Madrid (0:1)

Veliki ispit za aktualne prvake Europe i buduće prvake Engleske. Liverpool će na mitskom Anfieldu dočekati Atletico Madrid koji ima prednost od 1:0 iz prvog susreta. Mnogi nogometaši i treneri kažu kako ima nešto posebno u Anfieldu, atmosfera i sam osjećaj koji ga čine možda i najtežim terenom na svijetu.

Ipak to neće pretjerano pomoći Redsima ako se ne uozbilje. Dječje bolesti već su prošli, igra koju prezentiraju proteklih tjedana doista ne liči ni na što i greške su sve češće. S time naprosto moraju stati ukoliko žele parirati vrlo čvrstom i defenzivno iznimno jakom Atleticu.

Jurgen Klopp sigurno nije oduševljen činjenicom da ne može računati na Alissona već će na gol kiksevima izrazito sklon Adrian. Sjećanje navijača na Loriusa Kariusa od prije dvije godine ne blijede i ne žele ponovno ovisiti o tome da njihov vratar ne kiksa.

"Prošlo je tek prvo poluvrijeme i to je najbolja vijest. Puno toga je puno jasnije nego prije. Moramo pokazati da smo naučili na greškama iz prvog susreta i dokazati da želimo ići dalje. Bez obzira na kvalitetu, protiv ovako jakog protivnika, bit će teško doći do prilika", rekao je Klopp.

Što se tiče Atletica, nema puno tajni kako će Diego Simeone postaviti svoju momčad. Ponovno će to biti čvrsta igra, puna kontakta i sitnih provokacija. Atletico ne igra prekrasno, to je rudarski tip nogometa, ali iznimno učinkovit i to treba priznati.

Simeone nema tolikih problema sa sastavom, a za razliku od prvog ogleda startat bi trebao Joao Felix. Neke su naznake da će minute dobiti Kieran Trippier, iako nam se čini kako je Šime Vrsaljko sjajno odradio posao u Madridu i ne samo naživcirao, već u potpunosti zatvorio Sadija Manea koji je na poluvremenu morao van igre.

"Sigurno će nam biti teško u pojedinim trenucima, ali moramo doći do svojih šansi. Vidjeli ste tijekom osam godina što smo sve sposobni i moramo to pokazati. Niti kao igrač niti kao trener nisam do sada imao prilike biti na Anfieldu. Igramo protiv sjajne momčadi koja pokazuje fantastične stvari otkada ih je preuzeo Jurgen Klopp", istaknuo je Simeone.

Liverpool je ukupno gledajući bolja momčad i favorit za ulazak u četvrtfinale, ali Atletico je rijetko tko "potopio" u proteklih par godina. Posljednji put kada su primili tri gola bilo je 4. svibnja prošle godine (Espanyol 3:0). Samo jedan gol na Anfieldu i Liverpool je pred nemogućom bitkom. Dvoboj će suditi Danny Makelie iz Nizozemske.

PSG - Borussia Dortmund (1:2)

Nažalost, epidemija koronavirusa spriječit će dolazak navijača na vrlo zanimljiv susret Paris Saint-Germaina i Borussije Dortmund. Obje momčadi igraju vrlo dinamičan nogomet i gaje napadački stil igre te vjerujemo kako nas očekuje uzbudljivih barem 90 minuta.

PSG u susret ulazi s minusom od jednog pogotka. To ni po čemu nije loš rezultat jer ih minimalna pobjeda dovodi do četvrtfinala. Jasno, s druge strane stoji ozbiljni protivnik i u PSG-u se mobiliziraju maksimalno. Problema ipak ne nedostaje.

Thomas Meunier i Marco Veratti neće igrati zbog suspenzije, a još uvijek je upitan nastup Kyliana Mbappéa što bi bio veliki udarac ambicijama pariškog sastava. Mladi francuski napadač bolestan je, iako srećom nije bio pozitivan na koronavirus i čak ako zaigra, upitno je u kakvom izdanju.

"Pobjeda od 1:0 bila bi nam dovoljna, ali mi doista nismo momčad koja može izaći na teren i igrati na taj način. Želimo napadati i zabiti koliko god golova možemo. Ipak, ako postignemo taj jedan i sačuvamo praznu mrežu, bit ću iznimno zadovoljan i neću žaliti", pragmatičan je bio Thomas Tuchel.

Borussia Dortmund napravila je fenomenalan posao ove zime dovođenjem napadača Elinga Haalanda iz Red Bull Salzburga. Norveški napadač snašao se u njemačkom prvoligašu kao riba u vodi i vrlo brzo preuzeo ulogu prvog napadača. Jasno, Borussia ne ovisi samo o njemu već o nizu sjajnih igrača, jednom spoju iskusnijih i mladih talenata.

Jedan od onih koji ne ulazi često u prvi plan je Achraf Hakimi, sjajni 21-godišnji bek na posudbi iz Real Madrida. Tu su i Jadon SanchoThorgan Hazard i prekaljeni internacionalci Axel Witsel i Emre Can u sredini vezne linije. Na žalost njemačkog sastava, sutra će morati zaigrati bez mozga momčadi, Marca Reusa.

"Sve je i dalje otvoreno i osobno vjerujem kako možemo pobijediti u Parizu. Slavili smo doma i mogli smo imati i veću prednost. Što se tiče taktičke postavke i gledajući na našu želju i borbu, mogu biti jako zadovoljan kako smo odigrali u prvom susretu u Dortmundu", rekao je Lucien Favre.

Od dva današnja susreta, ovaj u Parizu definitivno je neizvjesniji. Obje momčadi optimistično ulaze u susret bez obzira na pojedine probleme, niti jedna od ekipa ne odskače i definitivno će nijanse odlučivati. Teško je reći kome će teže pasti činjenica što neće biti navijača na susretu. Glavni sudac ove utakmice bit će Anthony Taylor iz Engleske.