ENGLESKA PREMIER LIGA

Liverpool upisao prvi poraz nakon 44 utakmice

NIŠTA OD NOVOG REKORDA

Senzacija svih senzacija; Liverpool doživio katastrofu kod 'davljenika' Premiershipa i upisao prvi poraz nakon 44 utakmice!

U zadnjoj subotnjoj utakmici 28. kola engleskog nogometnog prvenstva dogodilo se najveće iznenađenje sezone u Premiershipu, Watford je s 3:0 svladao dosad neporaženi Liverpool.

Nogometaši Watforda priredili su senzaciju pobijedivši u susretu 28. kola engleskog prvenstva Liverpool sa 3:0 prekinuvši niz 'Redsa' od čak 44 ligaška susreta bez poraza. Junak velike pobjede Watforda bio je dvostruki strijelac Ismaila Sarr (54, 60), a među strijelce se upisao i Troy Deeney (72). Za Liverpool je cijeli susret odigrao hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Posljednji put Liverpool je izgubio 3. siječnja 2019. na gostovanju kod Manchester Cityja (1:2), a potom nanizao čak 44 utakmice bez poraza.

Činilo se kako bi momčad Jurgena Kloppa mogla dostići rekord Arsenala od 49 utakmica bez poraza i tako preuzeti naslov 'Invincibles'. Međutim, Liverpool je pao na gostovanju kod davljenika Watforda kojem je svaki bod važan u borbi za prvoligaški spas.

Ovim porazom Liverpool je propustio priliku postati i prvi klub u povijesti elitnog razreda engleskog nogometa sa 19 pobjeda zaredom. Ostao je na 18 koliko je ostvario i Manchester City 2017. godine.

Navijače Liverpool može utješiti činjenica kako ovaj poraz neće bitnije utjecati u bobi za naslov prvaka. 'Redsi' i dalje imaju ogromna 22 boda više od Manchester Cityja.

Premier League
View image on Twitter

Zanimljivo, Watford je u zadnjih osam susreta upisao čak sedam poraza i remi protiv Liverpoola, pri čemu je u zadnje četiri utakmice primio čak 15 golova. No ovoga puta domaćin je u potpunosti dominirao i mogao je i uvjerljivije slaviti.

Koliko je Liverpool bi nemoćan možda i najbolje oslikava podatak kako je Kloppova momčad u prvom poluvremenu uputila samo jedan udarac prema suparničkim vratima, što joj se dogodilo još samo jednom u 172 ligaške utakmice pod vodstvom njemačkog stručnjaka.

Engleski nogometni velikan Chelsea nastavio je nizati razočaravajuće rezultate nakon što je u susretu 28. kola Premiershipa na gostovanju kod Bournmoutha odigrao 2:2.

Londonski 'Bluesi' su u zadnjih pet susreta u svim natjecanjima upisali samo jednu pobjedu, a u zadnjih osam susreta tek dvije. Na gostovanju kod Bournemoutha poveli su u 33. minuti golom Marcosa Alonsa, no domaćin je u nastavku okrenuo rezultat golovima Jeffersona Lerme (54) i Joshue Kinga (57). Chelsea se spasio poraza u 85. minuti drugim golom Alonsa.

Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za goste.