LIGA PRVAKA

Bayern razbio Chelsea u Londonu! Barceloni remi i gol u gostima!

LIGA PRVAKA

Bayern razbio Chelsea usred Londona, Barcelona nekako izvukla remi protiv Napolija

Nogometaši Bayerna s uvjerljivih 3:0 svladali Chelsea na londonskom Stamford Bridgeu i jednom nogom već zakoračili prema četvrtfinalu Lige prvaka, dok je Barcelona izvukla 1:1 na vrućem gostovanju Napulju...
 
U Londonu je Bayern prebrinuo gotovo sve brige oko prolaza u četvrtfinale pobijedivši domaći Chelsea 3:0. Robert Lewandowski je bio igrač utakmice, dvaput u ulozi asistenta i strijelac posljednjeg gola.
 
Osim što je primio tri gola, Chelsea je za uzvrat ostao i bez Marcosa Alonsa, jer je španjolski lijevi bočni zaradio izravni crveni karton, zbog opasnog starta u 83. minuti. 
 
https://www.rezultati.com/utakmica/Wxv2Pxz1/#video - GOLOVI / Chelsea : Bayern M. 0:3

Napoli je na svom San Paolu od 30. minute vodio golom Driesa Mertensa, a konačnih 1:1 postavio je Antoine Griezmann u 57. minuti. Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Barcelone, a izašao je iz igre u 56. minuti.

https://www.rezultati.com/utakmica/zBpgRb5l/#video - GOLOVI / Napoli : Barcelona 1:1 

Napoli je Barceloni prepustio posjed lopte i aktivno se branio, što je rezultiralo jalovom statističkom prednošću gostiju u posjedu lopte i samo jednim udarcem Katalonaca na gol domaćina u cijelom prvom poluvremenu. S druge strane, momčad Napolija bila je znatno produktivnija i opasnija kad je imala loptu u nogama.

Osim rezultatom, u Barceloni ne mogu biti zadovoljni ničim drugim, a u završnici dvoboja dva žuta kartona zaradio je Arturo Vidal pa ga neće biti u uzvratu, baš kao ni Busquetsa koji će pauzirati zbog žutih kartona.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

U preostale četiri utakmice osmine finala Lige prvaka susrest će se Chelsea i Bayern, te Napoli i Barcelona u utorak, dok srijeda donosi susrete madridskog Reala i Manchester Cityja, te Lyona i Juventusa.

Aktualnu nogometnu ponudu pogledajte ovdje --- https://bit.ly/2wKKO3W

CHELSEA - BAYERN

- U prethodna 4 susreta između ova dva suparnika u prosjeku su postignuta više od 4 gola po utakmici.
- Bayern ima ove sezone stopostotni učinak u UCL-u.
- 4 od posljednjih 5 Chelseajevih UCL utakmica završilo je sa preko 2,5 gola.
- Bayernove Bundesligaške utakmice bilježe više od 2,5 gola u 87% njihovih utakmica.

Frank Lampard tek stvara momčad “Bluesa”, a Bayern je pak u naponu snage, uz to je u drugom dijelu sezone u top formi i preuzeo je vrh Bundeslige. Lewandowski i društvo su pravi stroj za pogotke, dok je Chelsea pokazao ove sezone da je i te kako ranjiv i na svom terenu.

Najvažniji međusobni susret Chelsea i Bayerna, dvoboj finala Lige prvaka 2012., dobili su igrači s Otoka boljim izvođenjem jedanaesteraca, a londonski sastav je bio uspješniji i u četvrtfinalu 2005. godine. 

Ipak, u ovome trenutku Bayern izgleda superiornije budući da iz grupne faze nosi šest pobjeda i jedan remi uz gol razliku 24-5, drugu najbolju u povijesti natjecanja. Chelsea je pak u posljednjih šest susreta slavio tek dva puta.

Kante, Hudson-Odoi, Pulišić i Van Ginkel neće biti na raspolaganju Franku Lampardu, a pod upitnikom je i Loftus-Cheek. Na travnjaku bi ipak od prve minute trebao biti Mateo Kovačić, dok Hansi Flick još uvijek u igru ne može uvesti svoga Hrvata - Ivana Perišića. Uz njega nema niti Sulea, a možda niti Martineza. 

NAPOLI - BARCELONA

- Otkako je preuzeo momčad u Barci, Quique Setién pobijedio je u 7 od 9 utakmica.
- Napoli je pod Gattusom izgubio 4 od svojih 5 domaćih utakmica Serie A.
- Barca je pobijedila u 4 od zadnjih 5 utakmica UCL-a.

(Pre)velika je razlika u klasi ovih rivala, čak ni prednost domaćeg terena i potpora 60.000 navijača na San Paolu ne mogu nadoknaditi sve hendikepe “Plavih”.
Gattusova momčad razočarala je u prvenstvu, zauzima 6.mjesto sa čak 24 boda manje od vodećeg Juventusa, dok su Messi, Rakitić i društvo na svojoj standardnoj – liderskoj poziciji u La Ligi. Uz to, obrana Napolija djeluje zaista propusno ove sezone, očekujemo da Katalonci stave hipoteku za prolaz već u ovom susretu!
 

Talijansko-španjolski sudar između Napolija i Barcelone krenut će u istom trenutku kao i onaj u Londonu. Stadion Sao Paolo dočekuje katalonski sastav, a pravdu će u ovih 90 minuta dijeliti dobro poznati Felix Brych.

Sudit će Brych 'krnjim' sastavima s obje strane. Kod talijanske momčadi nema Koulibalyja, a upitan je nastup Llorentea, Hysaja i Milika, dok Barcelona u Napulj dolazi bez Luisa Suareza, Sergia Roberta, Jordija Albe i Dembelea. Ivan Rakitić bi mogao zaigrati od prve minute za favoriziranu momčad susreta, ali talijanski prkos ne dozvoljava predaju.

- Spremni smo,  bit će teško, ali ponosni smo što možemo igrati protiv momčadi koja je jača od nas i koja je u posljednjih 15 godina jedna od najboljih na svijetu. Moramo ih poštovati, ali i igrati vlastitu igru, poručio je Gennaro Gattuso, koji je preuzeo talijansku momčad nakon Carla Ancelottija.

Jedan će igrač Napolija s posebnim nestrpljenjem čekati susret s Barcelonom. Belgijski napadač Dries Mertens ima priliku dostići Mareka Hamšika na ljestvici najboljih strijelaca u povijesti kluba. Hamšik je vodeći s 121 zabijenim golom, dok je Mertens zabio jedan manje. Treći je Diego Maradona koji je svojedobno od Napolija radio senzaciju u svijetu nogometa sa 115 zabijenih golova.