SP RUKOMET (Ž)

Srbija u posljednjoj sekundi do pobjede nad Njemačkom!

Rukometašice Srbije savladale su Njemačku sa 29:28 (19:17) u drugom kolu druge faze Svjetskog prvenstva u Japanu. Odlučujući gol postigla je Kristina Liščević iz sedmerca u posljednjoj sekundi!

U prvom poluvremenu Srbija je igrala izvanredno u napadu, vodila je i sa pet golova prednosti (12:7), a uprkos tome što su se Njemice vratile u igru, na poluvremenu je bilo +2 za ekipu Ljubomira Obradovića (19:17).

U drugom poluvremenu gledali smo drugačiju sliku. Odmah su Njemice preokrenule i povele 21:20, zaigrale su mnogo čvršće u odbrani, a na drugoj strani su lakše dolazile do pozicija za šut, i sa krila i sa bekovskih pozicija, pogotovo u samoj završnici meča.

Međutim, uprkos tome što je Liščevićeva dugo bila na klupi zbog bola posle jednog udarca, Srpkinje su se borile, pronalazile rešenja kada je bilo teško i nisu dozvolile Njemicama da se odvoje na više od gola viška. Lavko je dvaput izjednačila rezultat u posljednjih pet minuta, a Jovana Risović blistala je na golu sa tri važne odbrane, uključujući i onu na 28:28 u poslednjem minutu kada je dobro zatvorila gol poslje još jednog napada sa krila.

Tražio je Obradović tajm aut za posljednji napad, Lavko je pravovremeno utrčala i iznudila sedmerac. Liščevićeva je uzela loptu i hladnokrvno je poslala u mrežu za veliko slavlje.

U poslednjem kolu Srbija igra sa Danskom u srijedu od 10.00 po srednjoevropskom vremenu.