ATP NITTO MASTERS

Stefanos Tsitsipas novi je kralj tenisa!

Stefanos Tsitsipas zaključio fantastičan tjedan trijumfom na ATP Finalu.

U finalu ATP Finalsa mladi grčki tenisač Stefanos Tsitsipas svladao je Dominica Thiema nakon tri seta i više od dva i pol sata igre...

 
Uzbudljivi i posve nepredvidljivi ATP Finals završen je na sjajan način, odličnim mečom između Stefanosa Tsitsipasa i Dominica Thiema. Ovaj dvojac trebao bi nositi tenis narednih desetak godina, a u današnjem finalu grčki tenisač bio je bolji nakon tri seta.
Prikaži sliku na Twitteru
 
 
Prvi set trajao je malo više od sat vremena. Breakova nije bilo, iako su obojica tenisača imala dobre prilike. Tsitsipas je propustio tri break lopte, Thiem jednu manje. Ušlo se u tie-break koji je također bio neizvjestan. Rani mini break Thiema nije obeshrabrio Grka koji se držao u igri i kod rezultata 5:4, došao do vraćanja izgubljenog.

Ipak, novim mini breakom nešto kasnije Thiem uspijeva okrenuti set u svoju korist i sa 8:6 osvojiti 13. igru. Drugi set bio je sušta suprotnost prvom. Grčki tenisač kao brzi vlak projurio je kroz set. Na prva dva servisa Austrijanca, Tsitsipas je reagirao sjajno, došao do dva breaka i spasa za Thiema nije bilo.

Za manje od pola sata, Grk sa 6:2 izjednačuje. Konačno u posljednjoj dionici meča vidjeli smo podosta uzbuđenja. Bolje je otvorio Tsitsipas koji je u trećem gemu došao do breaka. Ipak, Thiem nije dopustio da se slomi kao u prethodnom setu te je tri gema kasnije uspio uzvratiti.

Breakova više nije bilo te smo ušli u novi tie-break. Ovoga puta grčki tenisač bio je dominantniji, poveo rano s 4:1 i premda je Thiem uspio napraviti veliki podvig i s dva mini breaka izjednačiti, Tsitsipas je bio bolji u završnici i sa 7:4 slavio.

ATP Finals, finale:
Stefanos Tsitsipas (GRČ, 6) - Dominic Thiem (AUT, 5) (6)6:7 6:2 7:6(4)