Španjolska i Hrvatska sukobit će se danas od 16:45 u borbi za prvo mjesto skupine C, dok će Rusija testirati Porzingisa i njegovu Latviju.

velika koš EP C

CLUJ-NAPOCA (FIBA EuroBasket 2017)

Nakon što su u prve tri utakmice na FIBA EuroBasket 2017 slavili i to vrlo uvjerljivo, aktualni prvak Europe, reprezentacija Španjolske ima pred sobom i najteži zadatak u okviru grupne faze na EP skupine C u Rumunjskoj.

Njihov današnji protivnik je selekcija Hrvatske s istim učinkom iz tri utakmice. Dijele prvo mjesto u poretku
s istim skorom od 3-0 i već su se obje reprezentacije kvalificirale za finalnu fazu, tako da će ovo biti izvrstan test za obje momčadi a pobjeda im donosi 1.mjesto u skupini i najlakšeg protivnika u daljnjoj fazi natjecanja.

Sergio Scariolo i njegova momčad još nisu imali “jaku” utakmicu na turniru i postigli su svoju najnoviju pobjedu protiv domaćina turnira, selekcije Rumunjske, pa čak i bez pomoći Pau Gasola i Alexa Abrinesa, koji su bili izvan stroja baš zbog opreza od ozljede pred najznačajniju utakmicu sa Hrvatskom. Iako nije zdravstveno u najboljem stanju Španjolska će ipak biti spremna za današnji susret!

Hrvatska je također uživala u dominantnim izvedbama u dosadašnjim utakmicama, a posljednja utakmica protiv Crne Gore bila je iznimka i poziv na oprez nakon što su Aleksandar Petrovic i njegovi momci gotovo izgubili vodstvo od 15 poena.

EP koš C tab

U ostalim utakmicama skupine, Češka će igrati protiv Crne Gore, a Rumunjska će tražiti svoju prvu pobjedu protiv Mađarske, koja je okončala 48-godišnju sušu na Eurobasketu pobjedom.

RUSIJA – LATVIJA

Druga utakmica koja privlači najviše pažnje igrat će se u Istanbulu, gdje će se u okviru skupine D sastati Rusija, koja će pokušati zaustaviti Kristapsa Porzingisa i Latviju, koji također mogu s pobjedom konkurirati za prvaka skupine.

Najveći teret će pasti na široka ramena Timofeya Mozgova, koji bi mogao imati poteškoća u igri sa latvijanskim super starom, koji je prosječno na 24,3 poena po utakmici.

EP koš D tab
———————————————————————————
Nakon velikih pobjeda u utakmicama protiv Turske i Srbije, Aleksei Shved je ponovno bio čovjek odluke u posljednjoj utakmici Rusije protiv Belgije, završio je sa skorom od 20 poena, 6 asistencija i isto toliko skokova.

U međuvremenu, Srbija će igrati protiv Velike Britanije, a domaćin Turska mora doći do pobjede protiv teških belgijskih lavova koji su nakon plasmana na turnir i prve pobjede izgubili dva igrača.

Kasnije popodne, Finska s skorom od 2-1 igrat će protiv Grčke koja treba pobjedu kako bi izbjegla najteže moguće
protivnike u daljnjem tijeku natjecanja.

Nakon što je već rezervirala mjesto u sljedećem krugu, Slovenija će pokušati novom pobjedom protiv Islanda utvrditi to mjesto, dok bi Francuska mogla pobjedom nad Poljskom učvrstiti drugo mjesto.

EP koš A tab

U skupini B, Litva će se nadati da će zadržati svoj ritam protiv podcijenjenih Ukrajinaca,
koji su pokazali zube i dobili Gruziju u posljednjoj utakmici, Italija i Njemačka će se tražiti povratak na put pobjeda, dok će domaćini Izrael tražiti još jedan skalp u susretu sa Gruzijom.

EP koš B tab

EP koš pon 5,9