Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u prvo ATP finale u karijeri. On je u polufinalu turnira u Winston-Salemu pobijedio Britanca Kylea Edmunda sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5 i 6:3.

velika džumhur agut

Rezultat karijere: Džumhur u prvom ATP finalu!

Najbolji bh. tenisač Damir Džumhur plasirao se u prvo ATP finale u karijeri.

On je u polufinalu turnira u Winston-Salemu pobijedio Britanca Kylea Edmunda sa 2:1, po setovima 1:6, 7:5 i 6:3.

Prvi set donosi jako lošu igru bh. tenisera. Pravio je veliki broj grešaka, pa usprkos činjenici da je napravio break u prvom gemu, ostatak meča je donio dominaciju Britanca koji je prvi set lagano dobio sa 6:1 za 29 minuta.

Drugi set donosi znatno bolju igru Džumhura. Vidjelo se kako je mnogo smireniji, a odlična igra se isplatila u 12. gemu drugog seta kada je Edmundu oduzeo servis, te je ovaj dio igre riješio u svoju korist sa 7:5 i izjednačenje rezultata na 1:1 u setovima.

Damir je do velike prednosti stigao u četvrtom gemu trećeg seta. Osvojio je poen na protivnički servis i poveo je s 3:1, da bi potom Edmund imao dvije break lopte na Džumhurov servis. Srećom, nije ih iskoristio i bh. tenisač je došao do velike prednosti od 4:1.

Međutim, servis ga je stao osmom gemu trećeg seta. Edmund je iskoristio greške i vratio je break za 4:3, ali tu nije kraj uzbuđenjima. Fantastičnom igrom već u narednom gemu Damir dolazi do novog breaka za 5:3 i servis za pobjedu. Uspio je Damir potom da dođe do gema na svoj servis i da osvoji treći set sa 6:3, te da se plasira u finale, prvo ATP finale u karijeri.

Winston-Salem, polufinale: Džumhur – Edmund 2:1 (1:6, 7:5, 6:3)

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/
Piše: M. Šljivak