Široki Brijeg je pobjednik Kupa BiH i igrat će u kvalifikacijama za Europsku ligu!

velika široki kup1

U regularnih 90 minuta Sarajevo je uspjelo nadoknaditi minus iz prvog susreta s Koševa pa su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci u čemu su “Plavo-bijeli” bili s(p)retniji i na kraju došli do trofeja.

Najveću prigodu na utakmici propustio je Crnkić u 17 minuti. Hebibović ga je nesebično poslužio, a ovaj je promašio nemoguće – potpuno prazan gol sa svega pet metara!?

U 30. minuti gosti su pogodili vratnicu, a zatim i postigli gol, no on je zbog zaleđa opravdano poništen. Desetak minuta kasnije nova prigoda za Sarajevo, ali Bilobrk odlično brani Hebibovićev volej iz blizine.

I nastavk je započeo prigodom za goste, Ivetić je glavom iz odlične situacije u 53. minuti šutirao zamalo pored gola. U 54. minuti napokon jedna ozbiljnija prijetnja Širokobriježana, Čabraja je pokušao glavom, ali neprecizno.

Sarajevo je prosvjedovalo tražeći kazneni udarac u 10. minuti nakon duela Zlomislića i Crnkića, Jakupović se tada nije oglasio, ali jest u 64. minuti nakon Bralićeva povlačenja Mihojevića. Siguran realizator najstrože kazne bio je Amer Bekrić.

ŠIROKI BRIJEG – Stadion Pecara. Gledatelja 5.000. Sudac: Jakupović. Prva utakmica: Sarajevo – Široki Brijeg 0:1.
STRIJELCI: 0-1 Am. Bekić (65 – 11m).

JEDANAESTERCI: Krstanović – Pavlović brani, Huseinović – pored gola, 1-1 Ivanković, 1-2 Al. Bekić, 2-2 Barišić, Rustemović – preko gola, 3-2 Ćorić, 3-3 Ahmetović, 4-3 Čabraja.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Barišić, Zlomislić (80. Kožul), Čabraja, Wagner (66. Ćorić), Ćorluka (90+3. Ivanković), Lončar, Bralić, Krstanović, Marković. Trener: Sablić.

SARAJEVO: Pavlović, Hodžić, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić (90+2. Husejinović), Hebibović (87. Ahmetović), Mihojević, Al. Bekić, Ivetić (90. Rustemović), Am. Bekić. Trener: Repuh.